Queen. Foto: Brett Jordan, CcBy, Flickr. http://bit.ly/1c2m9S8, http://bit.ly/LicensEN
Lyssnarnas val onsdagen den 19 februari 2014

Queen fångade Susans mamma

Idag ägnade vi programmet åt lyssnarnas musikupplevelser med sina föräldrar. Susans mamma fick upp ögonen för Queen och Ingelas pappa spelade bara ett och samma stycke.

När Susan en dag spelade Queens Somebody to love med högsta volym kom hennes mamma in i rummet med bestämda steg. Caroline trodde förstås mamma skulle klaga på volymen. Men i stället såg hon lite tagen ut och bad Caroline att spela den igen. Så satt de båda andäktigt tysta och lyssnade till Freddie Mercurys röst som även vi fick njuta av idag.

Ingelas pappa spelade ackorden till gruppen The Shadows låt Apache om och om igen medan hon lekte bredvid. Och Gudrun minns hur hon låg på motorhuven på hennes pappas buss och han sjöng Lejonbruden för henne. Triakel framförde den idag! 

Vera mindes den chilenske vispoeten Victor Jara via sin mamma: "som en känsla...en rytm". Victor Jara sjöng El Arado. Åses föräldrar arbetade på Kungliga Operan. Dessutom så spelade föräldrarna skivor när de var hemma, opera för hela slanten, till exempel Trollflöjten som vi hörde akt två ur idag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista