Jenny Wilson och Veronica Maggio. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Lyssnarnas val torsdagen den 20 februari 2014

Många som förtjänar en grammis

I går kväll avgjordes Grammisgalan. Men den det finns många i svenskt musikliv som aldrig får pris. För Marianne finns det en flicka i från Karlstad som borde få en grammis.

I går kväll avgjordes grammisgalan. Tonsättaren Karin Rehnqvist fick pris för årets klassiska och idag bjöd vi på hennes verk Hymn. Jenny Wilson fick fyra grammisar för bland annat årets artist och årets album, där hennes låt Autobiography finns med. Den hörde vi idag.

Marianne tyckte att jazzsångerskan Isabella Lundgren från Karlstad borde få en grammis. Idag sjöng Isabella Edit Piafs La vie en rose. Katarina på vår Facebook skrev så här: "Blir så glad att ni uppmärksammade kompositören Jenny Wilson för hennes makalösa musik. Jag skulle vilja höra mer av henne. Så vi hörde University of my soul

Georg Riedel var nominerad i kategorin Årets Barnalbum. Vi fick lyssna på Riedel tillsammans med Jan Johansson i Visa från Utanmyra önskat av Jan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista