En julgran.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Lyssnarnas val tisdag 23 december 2014

Ljudande julkryddor till frukosten

Tommy provsmakade julmaten och Stina njöt vid frukostbordet. Och klassisk morgon kryddade det hela med julig musik  – dan' före dopparedan'.

"Provsmakning av julmaten hos mina föräldrar å dopp i grytan. Och har ni möjlighet att spela något juligt med Kings college choir blir dagen ännu bättre. God jul!" skriver Tommy på Klassisk morgons Facebook-sida.

Dagen före dopparedagen kryddades morgonen med allt från Georg Friedrich Händels "Messias" till Alf Pröysens "Julekveldsvise". Den sistnämnda hittar ni på vår juliga Spotify-lista "Klassisk morgons jul".

"Jag sitter med tända ljus vid frukostbordet, ingen stress, bara skönt och fridfullt. Så härligt att kunna lyssna på P2 nu när jag är ledig", skriver Stina på Facebook.

I morgon är det julafton och då finns vi på Klassisk morgon-redaktionen på plats och fyller morgonen med julstämning. Välkomna med era önskningar! Vår telefonsvarare hittar ni här: 0470-72 60 67.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".