Vatten i västra Göteborg.
Thomas Andreassons start på sportlovet: "Mindre trafik till jobbet i Västra Göteborg gav möjlighet att uppleva en klassisk morgon med månen på väg". Foto: Thomas Andreasson
Sportlov i Klassisk morgon måndag 9 februari 2015

De tar med barnen på konsert

Nu börjar sportlovet i vissa delar av landet. Vad händer i ditt liv under sportlovet? David och Lave har tagit med barn respektive barnbarn på konsert.

David från Lund var på konsert med sin dotter och lyssnade på Dimitrij Sjostakovitjs Symfoni nummer 10.

– Efter konserten frågade hon om jag kunde rekommendera någon inspelning och jag har haft lite svårt med det, det finns väl för många.

Den inspelning som vi valde till måndagens Klassisk morgon var en från 2002 med Philadelphia Orchestra ledda av Mariss Jansons.

– En dirigent som får fram det där riktigt riktigt precisa ihop med en enorm nerv, sa programledare Pernilla Eskilsdotter, i Klassisk morgon.

Även Lave har varit på konsert och han fick i dagens program höra Erich Wolfgang Korngolds "Der Schneemann":

– Jag var med mitt barnbarn Isabell på konsert i Vara konserthus i går och lyssnade på Hilary Hahn.

Kanske passar du på att gå på konsert med barn eller barnbarn nu när det är sportlovsveckor? Eller blir det skidsemester eller bara långa sovmorgnar?

Skicka en bild från ditt sportlov till oss! Så gör vi ett bildspel! Mejla till klassiskmorgon@sverigesradio.se. Vi finns också på Facebook och Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".