Morgan Alling (Foto: Janne Danielsson/SVT)
Morgan Alling (Foto: Janne Danielsson/SVT)
Lyssnarnas val måndag 12 oktober

Karin skickar musikalisk ros till Morgan

 I SVT:s nya realityserie Morgans mission för skådespelaren Morgan Alling en kamp mot mobbning och kränkningar. Premiärprogrammet blev ett slag i huvudet för vår lyssnare Karin Källgren som blev mycket berörd av det hon såg.

– Han presenterar det här på ett sätt att man inte kan gå oberörd ur det man ser. Jag kunde inte släppa hans budskap, just att det gäller barn. Jag blev så maktlös när jag såg alltihop, säger vår lyssnare Karin Källgren.

I Tv-programmet Morgans mission tar sig skådespelaren Morgan Alling tillsammans med en av Sveriges främsta mobbningsforskare an en vanlig skolklass för att ge dem nya kunskaper och erfarenheter som förändrar dem för alltid. Karin Källgren tycker programmet fyller en oerhört viktig funktion och ser fram emot att följa resten av programserien. Hon vill också skicka en musikalisk ros till Morgan Alling för att visa sin uppskattning. Det blir tersetten "Soave sia il Vento" ur Wolfgang Amadeus Mozarts Così fan tutte.

– Det finns ett stråk av vemod i de här rösterna som gör att jag känner att gråten är inte långt borta. Gråten är ju ofta förlösande och gör att man kan komma ner på noll och få en styrka som man kan gå vidare på, säger Karin Källgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista