Lyssnarnas val onsdag 18 november

Kerstin fick en timme med Kaufmann

Kulturjournalisten Kerstin Berggren berättade idag om sitt möte med tyske tenoren Jonas Kaufmann som är omtyckt världen över.

– Det är framför allt hans sätt att sjunga. Han har en fantastisk röst och de brukar ju säga att man får anställa tre tenorer för att täcka Kaufmanns bredd, säger Kerstin Berggren som är producent och kulturjournalist vid Sveriges Radios Kulturredaktion.

Från början var det egentligen tänkt att Kerstin skulle träffa Jonas Kaufmann i New York, men när Kerstin fick veta att han väntade besök av sina tre barn just den helgen sköt hon upp intervjun till tre månader senare när de båda skulle vara i London samtidigt. Något hon tror hade betydelse när intervjun med världstenoren väl blev av.

– Han var så otroligt trevlig och intresserad av att dela med sig. Vi pratade mycket om hur han är på scenen. Det är inte bara att sjunga, det är att gestalta också, säger Kerstin Berggren.

Här nedan hittar du länkar till Kerstin Berggrens möte med Jonas Kaufmann. Du kan antingen lyssna direkt eller ladda ner intervjun som podd.

Det var vår lyssnare Leif Lindvall som ville höra Jonas Kaufmann sjunga och programledare Pernilla Eskilsdotter låter tenoren sjunga Mein Lieber Schwan ur Richard Wagners opera Lohengrin.