Lone Larsen (Foto: Per Kårehed)
Lone Larsen (Foto: Per Kårehed)
Lägg din röst på favoriten

Lone hoppas på kontrastrik konsert

Lone Larsen som dirigerar Radiokören vid vår samarbetskonsert i februari betonar hur viktigt medskapandet är mellan dirigenten, kören och publiken.

– Det är helt fantastiskt med det här projektet där lyssnarna får välja. Då har man en utgångspunkt där man vet att musiken som ska framföras redan betyder något för någon, säger dirigenten Lone Larsen.

För programledare Pernilla Eskilsdotter beskriver Lone Larsen sig själv som en teamwork-människa som är intresserad av medskapande och mottagande och hon är jättenyfiken på vilka stycken lyssnarna kommer välja i omröstningen. Hon hoppas att repertoaren blir en bra blandning av uttryck och kontraster.

– Det ska bli väldigt kul att få dyka ner i och förkovra sig i musiken som lyssnarna tycker vi ska framföra. Det är en fantastisk ensemble som ska sjunga. Det vore roligt att få utnyttja deras kapacitet, säger Lone Larsen.

Har du bestämt vilket stycke du vill höra? Rösta här!Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".