Alan Rickman (Foto: Joel Ryan/TT)
1 av 2
Alan Rickman (Foto: Joel Ryan/TT)
Alan Rickman som Severus Snape. Foto: AP/TT.
2 av 2
Alan Rickman som Severus Snape. Foto: AP/TT.
Lyssnarnas val fredag 15 januari 2016

Lyssnarnas Rickman-favoriter

Som en hyllning till den nyligen bortgångne skådespelaren Alan Rickman lät Pernilla Eskilsdotter lyssnarna välja musik från sina bästa Rickman-filmer.

Alan Rickman är förknippad med olika roller beroende på vilken generation du frågar. För vissa är han den magiska rösten som läser Shakespeare, för andra är han Hans Gruber ur Die Hard, professor Severus Snape i Harry Potter eller Sheriffen av Nottingham i Robin Hood. Här är några av alla kommentarer som kommit in via sociala medier:

Tråkigt med Rickmans bortgång. Tänker på Michael Kamen som skrev musiken till några av hans filmer, som "The Winter Guest".

Underbar röst som nu tystnat.

Han är snyggingen i Love Actually och en mycket saknad skådespelare.

För mig är Alan Rickman för evigt förknippad med Colonel Brandon i Förnuft och känsla, hopplöst förälskad i den undersköna miss Marianne!

Sheriffen av Nottingham alla dar i veckan. Den finaste onda sheriff de haft.

Blommorna på platform 9 3/4 på King's Cross är lite fina ändå. Hade inte passat Snape men förhoppningsvis ler Alan Rickman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".