Dataspelsmusikkonserten Score med Sveriges Radios symfoniorkester och dirigent Charles Hazelwood.
1 av 2
Dataspelsmusikkonserten Score med Sveriges Radios symfoniorkester och dirigent Charles Hazelwood. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Anna Paues Giertz.
2 av 2
Anna Paues Giertz. Foto: Privat
Lyssnarnas val tisdag 9 februari 2016

Anna sjöng dataspelsmusik på konsert

Anna Paues Giertz har aldrig spelat själv, men som körsångare har hon varit med om att framföra dataspelsmusik. Hon upplevde publiken som otroligt entusiastisk.

– Varenda en som sitter i publiken har varit med och spelat de här spelen. Spelen sitter i varenda cell på dem och den känslan förmedlas till oss sångare. Det är fantastiskt att få vara med och framföra den här musiken, säger Anna Paues Giertz.

Anna Paues Giertz sjunger i Katarinakörerna i Stockholm och vid några tillfällen har de medverkat tillsammans med Filharmonikerna i Spel och filmmusikkonserterna på Konserthuset i Stockholm. Anna tycker att dataspelsmusiken precis som klassisk musik kan ha inlevelse och personlighet. Som exempel vill hon lyfta fram Ramin Djawadis "The rains of Castamere" ur Game of Thrones. När Anna och hennes kör sjöng den på konsert var det Sabina Zweiacker som var solosångare.

– Hon är helt fantastisk. När hon sjunger framkallar det både rysningar och tårar, även hos mig som inte har spelat dataspel, säger Anna Paues Giertz till programledare Pernilla Eskilsdotter.

I inspelningen vi hör i programmet är det dock Jackie Evancho som sjunger.

För att höra mer dataspelsmusik kan du lyssna på hela timmen här nedan. Där finns Jason Hayes "Stormwing" ur World of Warcraft och Joe Hisaishis "Wrath of the White Witch" ur Ni No Kuni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista