Kajsa Lindskog i fönstret med gatna utanför i bakgrunden. Man ser palmer längs med gatan och en mopedtaxi, rickshaw kör förbi på gatan.
Kajsa Lindskog och utsikten från hennes fönster i Bangalore i Indien. Foto: Privat
Lyssnarnas val torsdag 3 mars 2016

P2 skänker lugn till Kajsa i Indien

Klassisk morgon kan du lyssna på över hela världen. Idag pratade Pernilla med Kajsa Lindskog som varit i Indien i några veckor och funnit lugnet med P2.

– Jag har lärt mig hur mycket som helst. Till exempel att tiden inte är lika viktig här som hemma i Sverige, man har ett lite lugnare tempo, säger Kajsa Lindskog som vanligtvis jobbar på Malmö Högskola, men som nu är tillfälligt på besök som gästlärare på en designskola i Bangalore i Indien.

Utbytet pågår under tre veckor och Kajsas upplevelse av Indien är att det är väldigt bullrigt, rörigt och annorlunda mot att bo på landet i Sverige som hon annars gör. En eftermiddag när hon satt i lägenheten i Bangalore för att förbereda nästa dags lektioner hade hon svårt att koncentrera sig i värmen och larmet runt omkring.

– Då tänkte jag att: tänk om jag hade haft lite P2! Så hittade jag P2 på webben och då kom lugnet tillbaka och jag kunde arbeta. Det var så skönt, säger Kajsa Lindskog till programledare Pernilla Eskilsdotter.

Vi spelar Anoushka Shankars Monsoon och Krishna för Kajsa och hoppas att hon behåller lugnet de sista dagarna i Indien.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista