Madeleine Beermann barmarkstränar inför Vasaloppet. Hon hoppar in i ett stort liggande traktordäck. Vi ser också ett urklipp från Twitter där hon skrivit om gårdagens träningspass inför Vasaloppet. Hon har skrivit "Två timmar skidor. Tre dagar till Vasaloppet."
Madeleine Beermann har tränat hårt inför Vasaloppet. Foto: PRIVAT
Fredag 4 mars 2016

Reumatism hindrar inte Madeleine från att åka Vasaloppet

"Jag vill visa att allt är möjligt. Reumatism ska aldrig vara ett hinder för att uppnå sina drömmar." Så säger Madeleine Beermann, ordförande i Riksorganisationen Unga Reumatiker, som åker Vasaloppet på söndag.

– Det finns alltid sätt. Man kanske måste gå under eller över eller vid sidan om. Även fast det kanske är väldigt mycket krångligare och väldigt mycket svårare, så går det om man bara vill, säger Madeleine Beermann till programledare Pernilla Eskilsdotter.

Ingenting verkar vara ett hinder för Madeleine Beermann. Inte ens 90 km skidåkning mellan Sälen och Mora efter en vintersäsong som bara resulterat i knappt två mil på snö.

– Jag har tränat simning, jag har vänt på traktordäck och jag har gått och sprungit med mina stavar, så det ska nog gå ändå. Jag har ont i alla leder i kroppen, men jag är envis som tusan och ska klara det, säger Madeleine Beermann.

Vi spelar Antonio Vivaldis Vintern som lite peppmusik inför söndagens stora utmaning!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".