Finländska sångerskan Camilla Nylund sjunger rollen som Rusalka ur Antonin Dvoraks opera med samma namn.
Finländska sångerskan Camilla Nylund sjunger rollen som Rusalka ur Antonin Dvoraks opera med samma namn. Foto: www.camillanylund.com
Tisdag 15 mars 2016

Camilla Nylund sjunger till månen

Camilla Nylund är en av Finlands mest framgångsrika sopraner utomlands. Hennes tolkning av Dvoraks Rusalka är en av de bästa, tycker Bertil Blom från Yle (Finlands radio).

I dagens program fick vi höra Camilla Nylund sjunga Sången till månen ur Antonin Dvoraks opera Rusalka. Just rollen som Rusalka har följt henne genom karriären vid sidan av operor av Richard Strauss, Guiseppe Verdi och Richard Wagner, berättar Bertil Blom som är musikredaktör och programledare på svenskspråkiga Yle Radio Vega.

Camilla Nylund bor numera i Dresden i Tyskland, men är född och uppvuxen i Vasa, samma stad som Bertil Blom sänder sitt radioprogram Musikväktarna från på tisdagskvällarna.

Bertil är just nu i Växjö och besöker Klassisk morgon i P2. Vad har du för funderingar kring musiklivet i Finland? Ställ din fråga till Bertil här.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista