Bertil Blom från svenskspråkiga radio Yle i Finland i Klassisk morgon-studion.
1 av 6
Bertil Blom är vanligtvis programledare för Musikväktarna i den svenskspråkiga radion i Finland. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Bertil Blom från svenskspråkiga radio Yle i Finland samtalar med Klassisk morgons programledare Pernilla Eskilsdotter i studion.
2 av 6
Bertil Blom och Pernilla Eskilsdotter i studio 8 i Radiohuset i Växjö. På andra sidan glasrutan syns producent Tuva Klinthäll. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Klassisk morgons programledare Pernilla Eskilsdotter i studion.
3 av 6
Pernilla Eskilsdotter. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Bertil Blom från svenskspråkiga radio Yle i Finland i Klassisk morgon-studion.
4 av 6
Bertil Blom. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Bertil Blom från svenskspråkiga radio Yle i Finland samtalar med Klassisk morgons programledare Pernilla Eskilsdotter i studion.
5 av 6
Bertil Blom från Yle gästar Pernilla Eskilsdotter och Klassisk morgon i P2. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Bertil Blom, Pernilla Eskilsdotter och Tuva Klinthäll framför Växjösjön i Växjö.
6 av 6
Bertil Blom, Pernilla Eskilsdotter och Tuva Klinthäll vid Växjösjön i Växjö. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Onsdag 16 mars 2016

Bertil guidar till Finlands musikliv

I dagens program gästades Pernilla Eskilsdotter av Bertil Blom från svenskspråkiga radion Yle i Finland. Han blev vår guide till det finländska musiklivet.

Pernilla och Bertil pratade i 8-timmen bland annat om vad som Sverige och Finland har gemensamt inom kulturen och musiken.

Sedan öppnade vi upp för lyssnarnas frågor och Bertil fick svara på vem han tycker är Finlands svar på Malena Ernman och Peter Mattei. Florence fick också tips på bra konserter i Helsingfors dit hon ska i maj. Dessutom behandlades bredden i det finländska musiklivet och kammarmusikfestivalen i Kuhmo bland mycket annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista