Staffan Alsparr i sin ateljé. Bredvid syns den teckning som han gjorde medan han lyssnade på musik som han önskade i programmet. Man ser två händer, där den ena håller i en hammare och den andra håller i ett slags stenblock.
Teckningen som Staffan Alsparr gjorde medan han lyssnade på sin önskemusik. Foto: Privat
Lyssnarnas val torsdag 17 mars 2016

Staffan tecknar till dataspelsmusik

– Jag gillar att den knyter an till äldre klassisk musik, som jag också tycker om, på ett intressant sätt. Den kan vara fantasieggande, jag tecknar och målar mycket. Så säger Staffan Alsparr om sitt musikval, Dwarven Stone Upon Dwarven Stone från spelet The Witcher 2.

Staffan gillar blandningen av nytt och gammalt och tycker att musiken framkallar bilder hos honom. Bilder som han använder när han tecknar.

I dag berättade han för Pernilla om sitt musikval och om sitt tecknande.
Han fick också uppdraget att teckna medan han lyssnade. Det gjorde han, och bilden kan du se ovan. Så här säger han om sin bild:

Händer tycker jag om att teckna, de kan vara så uttrycksfulla, som ett andra porträtt som någon har sagt, och den första tanken jag fick nu var just händer som arbetade med sten. Det är intressant att försöka få med en berättelse med så pass få bildelement.

Dwarven Stone Upon Dwarven Stone från spelet The Witcher 2 finns nu tillagd på vår Spotifylista Klassisk morgons gamingmusik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista