Människor som samlats på Place de la Bourse i Bryssel för att tända ljus, lämna blommor och minnas de som föll offer för terrorattentaten.
Människor som samlats på Place de la Bourse i Bryssel för att tända ljus, lämna blommor och minnas de som föll offer för terrorattentaten. Foto: Nora Lorek/TT
Lyssnarnas val onsdag 23 mars 2016

Musik i stilla veckan stillar oro

"Jag sitter i mitt kök och syr mjuka dockor. Liksom Pernilla, vill jag stärka det mjuka och inkännande i livet och världen. Som en motkraft." Så skrev Kerstin till programledare Pernilla Eskilsdotter denna morgon när stilla veckans musik fick ge lugn i en orolig värld.

Men det är inte något mjäkigt göra. En del aggressivitet behövs, för att nå resultat. Förljugenhet är mig främmande. Men mycket kärlek och ömhet i detta arbete. Och i varje stygn syr jag in vacker musik från Klassisk morgon i P2.

Så fortsatte Kerstin sitt mejl och så önskade hon musik från Igor Stravinskijs Petrusjka.

Eva, Anna och Jens fick olika Stabat Mater inför påskhelgen och Zagros mejlade oss med tankar om musik:

Musiken är kärlekens språk. Det är det rikaste och mest sensuella kommunikationsmedlet bland alla språk i hela universum. Snälla, spela ett musikstycke med kärlek som tema så våren hör hur mycket värme det finns i våra hjärtan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista