Ett café mellan rulltrapporna sett från ovan i en galleria.
Hur låter det här? Foto: Fredrik Sandberg / TT
Torsdag 20 oktober 2016

Fläska på med musik?

Överallt vi är för att göra något annat utsätts vi för musik. Om det nu måste vara så låt det vara en blandning, skriver Ann-Christine till oss apropå musik i det offentliga rummet. Och diskussionen böljar på vår Facebooksida.

Publikredaktör Martin Ekeholm besöker Pernilla Eskilsdotter i studion och redogör för vad lyssnarna tycker i frågan. Men först svarar han så här på Pernillas fråga om vad han själv tycker.

– Jag måste nog säga att jag inte reagerar så starkt. Möjligtvis vid juletid när det blir samma skiva på repeat om och om igen.

– Jag stör mig nog mest om det är för starkt, hur i hela friden orkar personerna som jobbar hela dagarna, säger Pernilla.  

Och lyssnarna skriver så här: 

Jag kan inte koncentrera mig när jag går in i en vanlig butik som spelar det senaste inom den populära musiken.

JA! Bort med skvalet! Jag får ont i öronen.

Och Lars, Joakim och Henrik påpekar att detta med musik som ska stimulera våra köpbeteenden inte är något nytt. Henrik påminner oss dessutom om den gamla Hasse å Tage-låten Fläska på med musik, som vi också lyssnar på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".