Musikredaktör Sam Jakobsson iklädd tomteluva.
P2:s tomte Sam Jakobsson. Foto: Micke Grönberg / Sveriges Radio
Fredag 2 december

Sam skapar klassisk julstämning

För dig som inte kan få nog av julmusiken och vill börja lyssna redan nu finns webbkanalen P2 Klassisk jul. Det är Sam Jakobsson som är ansvarig för kanalen.

– Jag fick ett mejl från Svenska ambassaden i Rwanda där man hade haft på P2 Klassisk jul under en luciafest för några år sen. För att skapa hemlängtan och lite stämning, berättar Sam Jakobsson för programledare Pernilla Eskilsdotter.

Sam är i vanliga fall musikredaktör för Klassisk morgon och den som väljer musiken fram till klockan 9 i programmet. Men varje år vid juletid är han också aktuell som den som lägger musiken i webbkanalen P2 Klassisk jul.

– I år har vi faktiskt bytt ut 1/6-del av kanalen och det är ganska mycket. Många fina skivor har kommit från Storbritannien och Tyskland, men även från Sverige, bland annat med vokalgruppen Ringmasters, berättar Sam Jakobsson.

P2 Klassisk jul sänds 25 november 2016 till 8 januari 2017 och du hittar kanalen på webben eller i appen SR Play. Vill du även njuta av den lite poppigare julmusiken så finns P4 Bjällerklang.

Här i Klassisk morgon i FM-radion håller vi på era julmusikönskningar fram till dess att vi har firat lucia.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".