Marianne Greip.
1 av 2
Marianne Greip. Foto: Martin Ekeholm / Sveriges Radio
Marianne Greip står bredvid hästen Ljóri.
2 av 2
Marianne och hästen Ljóri. Foto: Privat

Marianne Greip

Jag heter Marianne Greip och vikarierar som producent när Tuva är föräldraledig.

Man kan kanske kalla mig för diversearbetare inom radio, eller rätt och slätt radiomedarbetare. Efter mer 30 år inom Sveriges Radio Kronoberg har jag hunnit med att jobba med program i alla kanaler:  P1, P2, P3 och P4 (både lokala och rikssända program) i en mängd olika roller som reporter, programledare, producent, arbetsledare, chef och projektledare.

Det finns så många spännande och utvecklande saker att jobba med på Sveriges Radio. Men allra roligast är nog att få jobba med direktsändningar och med program där man har mycket kontakt med publiken som t.ex. Karlavagnen och Ring så spelar vi. Men Klassisk Morgon är definitivt ett sådant program med den mycket uppskattande och trogen publik. Trots att jag är uppväxt med hårdrock och punk har den klassiska musiken alltid funnits med som ett episk soundtrack i bakgrunden. Och operan fick sitt genombrott i mitt liv genom filmen ”Mångalen” och har därefter blivit ett växande intresse.

Mina morgnar som producent för Klassisk Morgon börjar med att väckarklockan och mobiltelefonen ringer 04:30. Jag snoozar i ca 10 minuter innan jag stiger upp för att duscha och sminka mig.

Efter en lätt frukost går jag ut på en promenad med vovven. Vi passar också på att ge hästflocken sin frukost. Det tar en liten stund att köra bil in till Växjö så då hinner jag ställa in mig på dagen som väntar.

När jag inte jobbar renoverar jag torp, promenerar hunden, rider hästarna, målar tavlor eller spelas elbas. Till exempel.

Mer om Detta är Klassisk Morgon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".