Fredag 24 mars 2017

André får ståpäls av Jongen

André vill höra Sonata eroica av Joseph Jongen. Programledare Lisa Tilling uppfyller hans önskan.

Hej Klassisk morgon!
Jag önskar höra det mäktiga makalösa orgelverket "Sonata eroica" av den belgiska tonsättaren Joseph Jongen. Detta storslagna orgelverk, ska spelas av organisten och professor Hans Fagius, som spelar på den enastående orgeln i Katarina kyrka i Stockholm. Jag skulle bli så glad om ni ville spela upp denna makalösa musik!

André fortsätter:

Det är den magnifika kompositionen, själva strukturen och uppbyggnaden i musiken, som passar så utomordentligt till den oerhört kolossala, mäktiga klangen, i den makalösa orgeln i Katarina kyrka i Stockholm, som utgör en del av musiken.
Men det är framförallt även Professor Hans Fagius enastående sätt, att framföra just detta storslagna orgelverk, som bidrar till denna fabulösa glädje, som jag menar finns i denna komposition. Min hud knottrar sig av beundran för kompositionen och mina känslor för musiken, svämmar över av ren och ofattbar glädje... :)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".