Eleonore Åkerlund med sin trumpet framför en helbild på en orkester.
Eleonore Åkerlund med sin trumpet. Foto: Privat
Torsdag 30 mars 2017

Eleonore återförenades med trumpeten

– Jag tänkte vi skulle prata lite om vår reunion som vi hade nyligen med våra gamla ungdomssymfoniker i Karlskoga. Det säger Eleonore Åkerlund till programledare Pernilla Eskilsdotter.

Eleonore berättar att det var hundra stycken som samlades och hade en reunion.

– Jag är 44 nu, jag spelade där under min gymnasietid. Så det är 24 år sen jag slutade att spela där, berättar Eleonore.

Hon fortsätter att berätta att de var som mest aktiva i slutet av 80-talet.

– Varje år hade vi en bejublad nyårskonsert. Nu ska vår orkesterledare gå i pension. Han har haft en dröm att återsamla alla och ha en konsert igen. Det blev väldigt häftigt, säger hon.

Eleonore berättar att det var en stor uppslutning och en blandning av både professionella och de som inte rört sitt instrument på många år.

– Det var lite startsträcka för mig att komma igång och orka spela. Men jag hittade trumpeten. Jag har haft koll på den hela tiden, så kanske har det funnits en längtan i mig att få spela någon gång igen, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".