Linus Olsson står med armarna i kors på en badstrand. Barnhand som målar med pensel på papper.
Linus Olsson är en av eleverna som målar till klassisk musik på Ingrid Tärnebergs lektioner. Foto: Privat Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Onsdag 3 maj 2017

Linus: Nu känner jag igen Händel

3:55 min

– Nu kan jag känna igen klassisk musik när jag hör den, säger Linus Olsson till programledare Pernilla Eskilsdotter.

Linus Olsson går i nian på Tångvallaskolan i Skanör. Sedan han gick i sexan har hans bildlärare Ingrid Tärneberg spelat klassisk musik under bildlektionerna. Till exempel har de lyssnat mycket på Händels Messias. 

– Musiken gör mig kreativ. Jag blir mer fokuserad. De flesta brukar uppskatta musiken som Ingrid spelar, berättar Linus.

Varför blir du mer kreativ av den här musiken?

– Det är en annan typ av musik än den jag brukar lyssna på. Det gör att musiken inte har några minnen till sig. Det gör nog också att det är lättare att vara kreativ. Jag lyssnar med andra öron. 

Genom att Ingrid spelat den klassiska musiken så menar Linus menar att nu kan han känna igen klassisk musik till exempel hemma.

– Vi började lyssna på den här musiken i sexan. Innan dess hade jag inte hört den och sen har det blivit mer och mer musik. Så nu är det ju så om mamma sätter på musiken så känner jag direkt igen det från bildlektionerna.

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".