Hasse Alfredson med ryggen vänd mot sitt skrivbord pratar i en gammaldags telefonlur.
1 av 3
Hasse Alfredson i början av 1980-talet. Foto: Bo-Aje Mellin / SVT
Komikerparet Hans Alfredson och Tage Danielsson repeterar inför premiären på revyn "Spader, Madame!" på Oscarsteatern i Stockholm.
2 av 3
Hans Alfredson med parhästen Tage Danielsson i revyn "Spader, Madame!". Foto: Owe Sjöblom / TT
Hasse Alfredson plockar bland gamla fotografier och minnen i samband med sin 80-årsdag 2011.
3 av 3
Hasse Alfredson plockar bland gamla fotografier och minnen i samband med sin 80-årsdag 2011. Foto: Victor Lundberg / TT
Måndag 11 september 2017

Lyssnarnas musikaliska Hasse Alfredsonminnen

"Om jag kan texten till klassisk musik som jag hör, då är det Schubert", skriver Emma och syftar på Spader Madame. Många lyssnare vill hylla den bortgångne Hasse Alfredson idag.

Veckan började med det sorgliga beskedet att den folkkäre komikern, författaren och regissören Hasse Alfredson har lämnat oss.

För mig var han bland dom bästa!! Nu får han träffa Tage Danielsson igen! Nu får dom roligt ihop igen!

Många lyssnare hörde av sig till programledare Lisa Tilling och ville dela med sig av sin minnen av Hasse Alfredson och höra musiken som är förknippad med hans och Tage Danielssons revyer och filmer.

Han har varit en slags följeslagare genom livet inte minst utifrån sin mångsidighet och skänkt mig så många skratt, glädje och fina ögonblick genom Radio, TV, film med mera.

I ljudklippet hör du bland annat Forellen, En sång som handlar om sig själv, Blodsvisan och Donna Juanita ur revyn Spader Madame. Alla med melodier av Franz Schubert. Dessutom sjunger Monica Zetterlund Att angöra en brygga och Hasse själv Blommig falukorv. Dra sen på smilbanden åt Hasse och Tage i sketchen På jobbet (Spik i foten) ur 88-öresrevyn.

Vi har lyssnat mycket på Spader Madame tillsammans med barnen, så Schubert-melodierna sitter där!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".