Peter Hellström framför sitt hus. Anna Kinberg Batra intervjuad av journalister. Håkan Juholt rättar till sina glasögon.
Anna Kinberg Batra, Håkan Juholt och Peter Hellström. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio & Lars-Gunnar Olsson & Privat
Tisdag 12 september 2017

Arian som kommenterar aktuellt mediedrev

– Den börjar med lite viskningar och sen så slutar det med en kanonad utav anklagelser, precis som i dreven mot Anna Kinberg Batra och Håkan Juholt, säger Peter Hellström om Förtalsarian ur Barberaren i Sevilla.

För programledare Lisa Tilling berättar Peter att han kom att tänka på arian ur Gioacchino Rossinis opera Barberaren i Sevilla i samband med att moderatledaren Anna Kinberg avgick från sin post i slutet av augusti. Han liknar det mediedrevet med det som drabbade Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt under slutet av 2011.

– Den där arian är faktiskt väldigt häftig och den är väldigt aktuell trots att den är gammal. Det är ett scenario som alltid blir när det är drev - det börjar lite försiktigt och sen går det upp, säger Peter.

I ljudklippet sjunger Samuel Ramey Basilios aria (Förtalsarian) från den första akten ur Gioacchino Rossinis Barberaren i Sevilla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".