Henrik Dorsin i en dörrpost.
Välkommen in hösten! Foto: Marcus Ericsson / TT
Torsdag 14 september 2017

Henrik Dorsin släpper in hösten

– Släpp in lite höst sjunger Henrik Dorsin för Lisa Tilling och alla som lyssnar.

Vi hyllade hösten tillsammans med er lyssnare. Och vad funkar bättre än att spela Släpp in lite höst med Henrik Dorsin och Stockholms läns blåsarsymfoniker.

– Jag älskar de där höstdagarna när solen kliver upp på en blå himmel och träden skiftar i rött, orange, rosa, brunt och grönt. Löven som fallit bildar fantastiska mönster på marken. Jag minns att jag som barn gick omkring och letade efter det finaste lövet jag kunde hitta, gick hem och la det i en bok för att torka och pressa det. Sen den där höga, friska, krispiga luften, säger programledare Lisa Tilling.

Kerstin var en av lyssnarna som hörde av sig:

Tack för "släpp in lite höst" med Henrik Dorsin, den var toppen i hörlurarna på min härliga förhöstpromenad.

Vemod, tända stearinljus vid middagsbordet och en hög med romaner jag vill läsa. Och så har min man födelsedag i september. Björnbärstårta av något slag brukar det bli. Det markerar hösten för mig.

Och så här skriver Sonja:

Jag älskar hösten. Värmeljuskontot är högt. Läsa böcker,dricka te. Dofterna av regnet. Gå till sängs, utan att få höra, " ta tillvara ljuset". Jag är glad över det lilla regn vi får.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".