Pappa David Andersson med dottern Tove som viftar med grötskeden.
Tove och pappa David vid frukostbordet. Foto: Privat
Tisdag 19 september 2017

Morgongröten kräva dessa toner

– Hon blir lite piggare och lite gladare. Det blir lite mer spännande att äta tycker hon. Pappa David Andersson berättar för Pernilla Eskilsdotter om sin och dottern Toves nya morgonrutin.

– Det började för några veckor sen när sambon Nicolina skulle ge Tove sin kvällsgröt. Hon var ganska trött och inte så intresserad av att äta den där gröten, hon somnade väl mer eller mindre i skålen. Då provade Nicolina att sätta på radion och då var det klassisk musik på. Det reagerade Tove på och tyckte helt plötsligt att det var jätteroligt att äta gröt, berättar pappa David Andersson.

Efter detta har David gjort det till sin och Toves rutin att även ha på radion till morgongröten.

– Det har hon tyckt varit trevligt och det har jag sedermera också tyckt varit trevligt, säger David som nu är Klassisk morgon-lyssnare tack vare sin 14 månader gamla dotter Tove.

Häromdagen reagerade David på musiken han hörde i "Gissa filmen" i Klassisk morgon. Han tyckte det lät som musik ur filmen Rovdjuret så han skickade in ett svar. Det visade sig dock vara fel eftersom musiken var från Avatar, men i inslaget får David höra Alan Silvestris musik till Predator/Rovdjuret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".