Barnen i Kista

FILM: Vilka känslor väcker musik?

– Man blir så glad av att höra den vackra musiken, säger Baran på Kvarnbackaskolan i Kista. Men som nybörjare är det är svårt att veta vilken musik man vill höra.

I den andra delen av Klassisk morgons samarbete med El Sistema Kulturskolan Stockholm får vi möta Baran och Marella och de barnen på Kvarnbackaskolan i Kista som nu lagt instrumenten åt sidan. De sjunger med när pedagogerna spelar och gör rörelser till sången Draken närmar sig.

Det handlar om att använda sig av det språk barnen redan behärskar (sång och rörelser) för att sakta kunna erövra det nya språket (allt vad det innebär att spela ett instrument).

Men vilken klassisk musik ska pedagogerna spela för barnen? Det är inte lätt att veta vilken musik man gillar om man inte vet vad som finns? Klassisk morgons lyssnare har föreslagit musikstycken som kan göra att barnen hittar till den klassiska musiken. Listan hittar du på Spotify.

Se fler filmer, musiklistor och intervjuer från samarbetsprojektet genom att följa länken Barnen i Kista.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".