Måndag 16 oktober 2017

"Hipstern vill ha musik som hen inte hört förut"

– Jag har aldrig varit hipster, men lyssnar ändå gärna på musik som är ny för mig, säger Ingrid Ursing på vår telefonsvarare.

– Kaija Saariahos Spins and spells skulle kunna vara hipstermusik för mig. Det var fantastiskt märkligt att höra den och den sitter kvar i själen och kroppen, säger Ingrid.

Det var i fredags som Tilda Sandberg berättade om begreppet hipsterklassisk musik och beskrev den som lite mer okänd och lite mer underground till skillnad från den mainstreamklassiska musiken som alla känner till, även de som inte lyssnar så mycket på klassisk musik i vanliga fall. Hon gav Maxence Cyrins Ouverture som ett exempel på hipsterklassisk musik.

Vi beslutade oss för att samla hipsterklassisk i en Spotifylista - den heter Klassisk morgon goes hipster. Har du förslag på ett musikstycke som passar på listan? Hör av dig!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".