Mésud Shakely och hans dotter Lawrin.
Mésud Shakely och dottern Lawrin. Foto: Privat Foto: Madeleine Nilsson
Barnen i Kista

Pirriga föräldrar på barnens första konsert

3:01 min

– Det var jättepirrigt förstås. Jag var mer pirrig än barnen som spelade där framme, säger Mésud Shakely. Hans dotter Lawrin hade sin första konsert bara en dryg månad efter att hon börjat spela fiol.

Det var på Kista bibliotek som Lawrin och hennes kompisar i Kulturskolan El Sistema Stockholm hade sin konsert inför föräldrar, släktingar och vänner.

– Det var mycket folk där och man ville ju att det skulle bli fint - du vet hur föräldrar tänker, berättar Mésud för programledare Pernilla Eskilsdotter.

Mésud berättar att dottern Lawrin är väldigt kreativ, hon brukar måla flera timmar varje dag och hon älskar dans och musik.

– När vi hör musik på radion vid frukostbordet på morgonen säger hon "Ah, det här är min favorit" och sen nynnar hon med i musiken, berättar Mésud.

Det har bara gått en dryg månad sedan Lawrin för första gången fick hålla i en fiol, trodde du att det skulle bli konsert så här snart?

– Nej, absolut inte! Hon berättade det två dagar innan och jag tänkte hur ska det gå? Hon har ju inte ens börjat med stråken än! Men jag upptäckte ju att de kunde använda sina små fingrar på strängarna, säger Mésud.

Se filmen från konserten nedan. Följer du länken Barnen i Kista kan du också hitta musiklistor och andra intervjuer från samarbetsprojektet.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista