Dmitrij Chvorostovskij sjunger för full hals.
Dmitrij Chvorostovskij blev 55 år. Foto: Shiho Fukada / TT
Måndag 27 november 2017

Silvret från Sibirien: Dmitrij Chvorostovskij

I förra veckan nåddes vi av beskedet att Dmitrij Chvorostovskij har gått ur tiden. Många var kondoleanserna och minnena. Anette Björlin är en av dem som sett honom live och berättar för programledare Pernilla Eskilsdotter om konsertupplevelserna.

– Det var en helt fantastisk upplevelse. Han var en fullkomlig sångare. Inte bara hans röst utan han var också väldigt uttrycksfull på scen, säger Anette som såg Dmitrij Chvorostovskij under Malmö live förra året. Hon har sett honom flera gånger.

– Första gången såg jag honom i Helsingfors, 2015. Då fick jag också möjligheten att växla några ord med honom.

Anette berättar att man får vara lite ihärdig.

– För mig var han en enastående sångare så jag ville inte missa chansen att prata lite med honom. Jag köpte en skiva och sen kom han fram och då fick jag möjlighet att byta några ord med honom. Jag ställde några banala frågor, som: kan du skriva några ord här, men ändå är det ett minne för livet. 

I förra veckan kom då beskedet att han inte längre är i livet.

– Jag var inte helt oförberedd på detta. För ett år sedan hörde jag honom i Paris och det var ett av de sista framträdandena han gjorde. Då kände jag att det nog var så och att jag var tvungen att ta chansen att se honom, säger Anette.

 

Hör Pernilla Eskilsdotter berätta om sångarkollegornas reaktioner när beskedet om dödsfallet kom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista