En dirigent som viftar med pinnen. En ishockeymålvakt som räddar en puck.
Dirigenten David Afkham och Timråmålvakten Joakim Lundström. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio Foto: Claudio Bresciani / TT
Fredag 16 februari 2018

Sture följer både klassiskt och hockey

4:49 min

– Hej, jag heter Sture Olsson och jag tycker ni ska ringa upp mig så får jag förklara mitt förhållande till klassisk musik, lät ett meddelande på Klassisk morgons telefonsvarare. Programledare Pernilla Eskilsdotter gjorde slag i saken.

– Jag har ett lite konstigt förhållande till klassisk musik. Det började med att jag gjorde en liten altan och där satt jag på semestern och lyssnade på klassisk musik. Min älskling tar lite längre tid på sig med frukosten, så jag tog med mig en kopp kaffe ut på altanen och där har jag börjat lyssna på klassisk musik, säger Sture.

Sture Olsson är en nybliven pensionär som bor i Tynderö i Timrå kommun. Nu under vintern är det dock lite kallt att sitta ute på altanen och lyssna på den klassiska musiken så nu har han flyttat in i sin verkstad.

– Jag eldar i kaminen och så fingrar jag lite på träbitar och grejer här, säger han.

Sture har precis börjat med slöjdning och säger sig ha gjort lite "konstiga fåglar" och ska nu dra igång att göra kåsor. Vad det gäller den klassiska musiken säger han sig vara en novis som inte kan någonting om den. Han bara lyssnar och tar emot den som den är.

– När  jag växte upp och höll på Timrå så kunde jag ju alla hockeyspelare, men då hade jag ett annat intresse för det jag gjorde. Du behöver inte vara intresserad av klassisk musik för att lyssna, men du måste vara intresserad av ishockey för att samla på alla korten, säger Sture.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista