Siluetten av en människa som slänger ut med armarna så att snö flyger ut åt sidorna och bildar ett par "vingar" likt en ängel.
En riktig snöängel. Foto: Brian Wolfe/Flickr/CC BY-NC
Fredag 29 december 2017

Hur låter änglarna egentligen?

– Jag har vuxit upp med traditionen om att änglar finns. De är svåra att förklara och samtidigt finns det tydliga bilder av dem. Lisa Tilling funderar på hur änglar egentligen låter.

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Lisa Tillings barndoms änglar bestod bland annat i en tavla ovanför sängen, där det fanns en ängel som bar på två förgyllda ljus och en bok. Till tavlan hörde en liten godnatt-bön.

– Jag minns att jag ofta funderade över hur ängeln kunde hålla i två ljus och en bok - den hade ju bara två händer!

Lisas egen skyddsängel, det var farmor det. Sen minns hon de där fina bokmärkena som hon samlade på som barn - änglar med rosa och blå vingar.

– Änglarna har alltid funnits där och nu i vuxen ålder ser jag dem på ett annat sätt också. Min barndoms änglar kommer alltid att finnas med mig, berättar Lisa.

Det är lätt att komma att tänka på himmelsk körmusik när man tänker på hur änglar låter, men när Lisa Tilling ska gestalta änglarna med musik så tänker hon att de låter lika omslutande som förspelet ur Lars-Erik Larssons Förklädd Gud.

Hur låter änglarna enligt dig? Hur ser de ut? Hör av dig med ditt musikförslag!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".