Malena Beijer framför en bild på publik framför en scen på Friends Arena.
Malena Beijer sjöng tillsammans med 4000 andra körsångare på Friends Arena. Foto: Frida Backjanis & Malena Beijer
Onsdag 10 januari 2018

Malena var med i en kör full av stjärnor

– Vi höll på i fyra timmar ungefär. Vi hade repetitioner och sen var det tv-inspelning. Det var jättehäftigt, säger Malena Beijer som var en av de 4000 körsångare som i början av november sjöng tillsammans med Tommy Körberg, Malena Ernman och Molly Sandén i Friends Arena i Solna.

Innan konserttillfället hade alla sångare haft möjligheten att via en app öva på stämmorna till alla sånger som skulle framföras. 

– Jag är alt, så jag har kunnat följa med i noterna och höra andra musiker som sjungit in stämmorna var för sig. Jag har kunnat öva hemma på kammaren, säger Malena Beijer.

Men vem är publik och vem är artist när hela publiken är med och sjunger?

– Vi var publik när det var Tommy Körberg och Malena Ernman kom in på scenen, men samtidigt tror jag att de tyckte att de tittade på stjärnorna när de fick sjunga med oss allihop. Det var ju inga andra där, mer än vi som sjöng.

En kör full av stjärnor kan ses i TV4 onsdag 10 januari kl. 21.00. Malena tror det blir svårt att sitta tyst i tv-soffan.

– Jag tror jag kommer att sjunga med!

Ett av styckena som sjöngs på den här tillställningen var Benny Anderssons och Björn Ulvaeus Anthem. I ljudklippet kan du höra Tommy Körberg sjunga sången från musikalen Chess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista