Tisdag 6 mars 2018

Tintinälskaren André minns Kjerstin Dellert som divan Bianca Castafiore

5:35 min

– Hon fick till och med hedersdiplom i Tintinföreningen "Generation T", berättar André Pettersson för Pernilla Eskilsdotter. Kjerstin Dellert har betytt mycket för alla Tintinälskare.

André Pettersson fick tillfälle att prata med Kjerstin Dellert om rollen som Bianca Castafiore. I ljudklippet hör vi ett kort avsnitt med Kjerstin Dellerts smittande skratt och divasång i filmen Tintin i Hajsjön. 

Vi minns hennes stora humor och med den pondus hon gjorde den här rollen. Det hade knappast gått att hitta någon bättre, tror jag.

Här nedan kan du dessutom höra en bit ur intervjun med Kjerstin Dellert som André Pettersson gjorde när han gick radioproduktionsutbildningen på Musikhögskolan i Piteå. Kjerstin berättar om varför hon fick rollen som Bianca Castafiore i Tintin. Dellert gav även röst åt generalhustrun Peggy Alcazar i Tintin hos gerillan.

André var en av många lyssnare som hörde av sig till Pernilla Eskilsdotter idag. En stor del av Klassisk morgon mellan nio och tio blev en hyllning till operasångerskan Kjerstin Dellert som nu gått bort.

Hör henne sjunga O min Carl-Gustaf vid Kungabröllopet 1976, Mamy Blue 1971 och i rollen som Carmen på Kungliga operan i Stockholm 1959.

Kjerstin Dellert blev 92 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista