Tisdag 2 juli 2019

Till vardags trombonist – i sommar vikarie i hemtjänsten

Axel Ekhem hade tänkt lära sig spela klarinett på kulturskolan, men det fanns ingen plats. I stället anpassade han sig och valde ett mer flexibelt instrument.

– Jag sökte in på musikskolan och då hade jag klarinett som förstahandsval, men det var fullt, så då blev det trombon i stället.

I sommar kommer hans flexibilitet också till pass eftersom han ibland kan bli inringd med kort varsel till sommarjobbet i hemtjänsten.

I höst återupptar Axel sina musikstudier och läser klassisk trombon på Ingesunds folkhögskola. Hur framtiden ser ut är ännu skrivet i stjärnorna.

– Det kan väl gå åt två håll. Nu när jag började inom vården har jag blivit ganska vårdintresserad, att bli sjuksköterska och köra ambulans. Sen funderar jag på musiklärare, det verkar också roligt. Jag vet inte riktigt, men jag har ett år till att bestämma mig på.

I ljudklippet hörs Vox gabrieli som Axel Ekhem tycker har ett mycket fint trombonsolo. Stycket är komponerat av Stjepan Sulek och framförs av Jamie Williams, trombon, och Thomas Hoppe, piano.