Daniel Barenboim inviger Östersjöfestivalen torsdag 21/8!

Väst-Östliga Divanorkestern med dirigent Daniel Barenboim är en av årets stora överraskningar - en konsert som direktsänds på webb-TV i SR P2.  Det blir musik av Haydn, Schönberg och Brahms. 

Orkestern grundades 1999 av Daniel Barenboim i samarbete med den framlidne palestinske litteraturforskaren Edward Said som en workshop för unga musiker från Israel, Palestina och olika arabländer i Mellanöstern. Syftet med orkestern är att främja en musikalisk dialog mellan de olika kulturerna och att stimulera upplevelsen att musicera tillsammans. Väst-Östliga Divanorkestern är dock inte bara ett musikprojekt utan också forum för reflektioner kring den israelisk-palestinska frågan.

Kvällens konsert inleds med Joseph Haydns Sinfonia concertante följt av Arnold Schönbergs Orkestervariationer op 31. Konserten avslutas med Johannes Brahms Symfoni nr 4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista