Torsdag 28 augusti kl 19.30: P2 Live klassiskt: Östersjöfestivalen 2008 - Konsert med Lettlands nationella symfoniorkester

P2 Live klassiskt direktsändning från Östersjöfestivalen bjuder ikväll på två mycket intressanta namn – dirigenten Olari Elts och cellisten Mischa Maisky.

Olari Elts (född i Tallinn 1971) har lovordats för såväl sin särpräglade tolkningsstil som sitt sinnrika repertoarval och musikskapande. Han har bland annat varit chefdirigent för Lettlands nationella symfoniorkester 2001–2006 och är grundare av och ledare för sin egen ensemble för samtida musik, NYYD Ensemble. 

Mischa Maisky (född i Riga 1948) började studera cello som åttaåring. Efter en bejublad debut med Leningrads filharmoniker i mitten av 60-talet, har han haft exempellösa framgångar som artist. Han är den enda som har studerat för båda de stora cellisterna Rostropovitj och Pjatigorskij och också den enda cellisten som har fått erbjudandet att spela in Bachs kompletta verk för cello av Deutsche Grammophon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista