Barbara Bonney

Fredag 31 oktober 19:30: P2 Live klassiskt: Eric Ericson 90 år - Bachs h-mollmässa

Solister: Barbara Bonney, sopran, Monica Groop, alt, Magnus Staveland, tenor och Karl-Magnus Fredriksson, bas. Eric Ericsons kammarkör. Drottningholms barockensemble. Dirigent: Eric Ericson. Konsert 11/10, Stockholms konserthus.

Barbara Bonney är en amerikansk operasångerska som har gjort sig känd som en stor lyrisk sopran, speciellt i lied- och romansrepertoaren. Som Mozart-sångerska tillhör hon de främsta, och hennes framställning av rollen som Sophie i Rosenkavaljeren av Richard Strauss har blivit legendarisk. Bonney är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien. Hon har tidigare varit gift med Håkan Hagegård och talar perfekt svenska. Barbara Bonney är numera bosatt i Salzburg, där hon innehar en professur på anrika Mozarteum. I augusti 2006, efter 27 år på världens opera- och konsertscener, bestämde sig Barbara Bonney för att ta en time-out från sjungandet, men sedan sommaren 2007 är hon tillbaka på scenen igen, om än i mer begränsad omfattning än tidigare.
(Presstext från Konserthusets hemsida)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".