Konsert med Sveriges Radios Symfoniorkester

Dirigenten Daniel Blendulf har en aktiv karriär som solocellist och spelar både kammarmusik och med de flesta svenska symfoniorkestrarna och även utomlands. Uppmuntrad av Jorma Panula började han satsa på dirigering 2005 och vann Svenska Dirigenttävlingen 2008. Det här är hans diplomkonsert som dirigent, och kommer att följas av samarbete med Stockholms Sinfonietta, Dalasinfoniettan och Kungliga Operan.

Violinisten Gregory Ahss är född i Moskva och verksam som solist, kammarmusiker med sin egen prisbelönta ensemble Tal-trion, och konsertmästare för Mahler Chamber Orchestra.

Haydns musik är alltid lika frisk och medryckande, både lätt att känna sig hemma i och överraskande. Här hans ”tragiska” symfoni från den mer dramatiska Sturm und Drang-perioden. Dutilleux violinkonsert Sur le même accord är skir och skimrande, en spännande klangvärld i gränslandet mellan det moderna och det evigt giltiga. Skriven för Anne-Sophie Mutter. Och Stravinskys Eldfågel är just – eldig, dansant och medryckande rytmisk

Program:
1. Joseph Haydn: Symfoni nr 44 e-moll.
2. Henri Dutilleux: Sur le même accord.
3. Igor Stravinsky: Svit ur "Eldfågeln".
Konsert 30/9, Berwaldhallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".