Gästspel med Carl Jan Granqvist

Ett antal starka och karismatiska personer har fått uppdraget att välja ut musik och skapa egna konsertprogram i en serie konserter från 2009 i Uppsala Konsert & Kongress.  Denna gång är det Carl Jan Granqvist, professor i matkonst och TV-profil.

Carl-Jan Granqvist har inte bara gjort Grythyttans gästgivaregård till ett centrum för matkultur, han har också ett uttalat starkt musikintresse och har förestått en kammarmusikfestival i Grythyttan. P2:s Maria Eby von Zweigbergk samtalar med honom om musiken han valt i kvällens program. Det blir musik av Hemberg, Stenhammar, Brahms och Dvorak som framförs av Christina Högman, sopran, Nils-Erik Sparf och Patrik Swedrup, violin, Peter Eriksson, viola, Elemér Lavotha, cello och Mats Jansson, piano.

Program:
1. Eskil Hemberg: Jättegranen.
2. Wilhelm Stenhammar: Allegro brilliante Ess-dur för pianokvartett.
3. Sånger av Wilhelm Stenhammar och Ture Rangström till texter av Bo Bergman.
4. Sex Ofeliasånger av Robert Schumann och Johannes Brahms i bearbetning för sopran och stråkkvartett av Aribert Reimann.
5. Dimitrij Sjostakovitj: Pianokvintett g-moll (1940).
Konsert 1/4 2009, Uppsala Konsert & Kongress. Presentation: Maria Eby von Zweigbergk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista