GAS-festivalen i Göteborg och MADE-festivalen i Umeå!

19:30-00:00: Destination Festival
En livekväll med bredd och djup. Under 4 timmar och 30 minuter speglar vi GAS-festivalen i söder och MADE-festivalen i norr, 2 festivaler en festivalkväll. Vi rör oss i musikaliska utmarker över genregränser och kanske, in i det okända. Varvat med prat från soffa och scenkant så bjuds det på jazz, klassiskt, nutida, Indie och akustisk techno med artister som Mazur/Bang/Jørgensen, Missy Mazzoli, Levertton Fox, Anthony Marwood och Brandt/Brauer/Frick .

GAS-festivalen, Gothenburg Art Sounds, är Sveriges största festival för ljudkonst, nutida musik, improvisation och electronica. Vid sidan av konserterna hålls också seminarier och workshops. Sedan 1999 har festivalen anordnats ungefär vartannat år och gästats av artister som Laurie Anderson, Jim O'Rourke och William Basinski. Bland namnen på årets festival märks den norska improvisationsgruppen Supersilent och den skandinaviska stjärntrion Mazur/Bang/Jørgensen. De senare får vi möta i kvällens direktsändning från Nefertiti i Göteborg, liksom brittiska noise-improgruppen Leverton Fox. Från St Andrews-kyrkan får vi höra ett klassiskt program med organisten Karin Nelson och flöjtisten Per Gross.

www.gas-festival.com

MADE arrangeras av NorrlandsOperan och är Umeås årligt återkommande scenkonstfestival med en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Experience - MADE är mycket av allt!

www.madefestivalen.se