1 av 8
Bakom Charlotte Engelkes på scenen. Foto: Lovisa Hägglöf
2 av 8
Anna-Karin Larsson, musikchef, inledde evenemanget i Paris. Foto: Lovisa Hägglöf.
3 av 8
Sveriges Radios vd Cilla Benkö och Anders Ahnlid, ambassadör i Paris och chef för Sveriges Unesco-delegation Foto: Lovisa Hägglöf
4 av 8
P2-tonsättare Ida Lundén. Foto: Lovisa Hägglöf
5 av 8
Charlotte Engelkes på scen. Foto: Lovisa Hägglöf
6 av 8
Charlotte Engelkes i kostym på scen. Foto: Lovisa Hägglöf
7 av 8
Charlotte Engelkes med spetshuva. Foto: Lovisa Hägglöf
8 av 8
Producent Erik Mikael Karlsson. Foto: Lovisa Hägglöf

Se när P2 firar Internationella kvinnodagen på Unesco i Paris

Över 1000 gäster från världens alla hörn kom till Unescos högkvarter i Paris dit P2 var inbjudna för att fira Internationella kvinnodagen 8 mars. Tillsammans med Radio France skapade P2 en gränsöverskridande konsert med enbart kvinnliga tonsättare och artister som direktsändes i P2.

Sveriges Radios musikchef Anna-Karin Larsson höll ett inledande tal och bad publiken öppna sina sinnen för något lite annorlunda. En ny scenisk komposition av performanceartisten Charlotte Englekes löpte som en röd tråd genom konserten där även årets P2-tonsättare Ida Lundén medverkade med ett uruppförande.

- Aldrig har vi haft en så stor publik vid något av våra tidigare ca 60 evenemang, sa en mycket stolt ambassadör och chef för Sveriges Unesco-delegation Anders Ahnlid efter konserten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".