Umeåbandet Winhill/Losehill med Norrlandsoperans symfoniorkester

Här har vi en konsert med en genre som är ovanlig för P2 Live, och för all del för P2 i allmänhet: folkrockinfluerad indiepop med det finstämda svenska bandet Winhill/Losehill. Gruppens debutalbum "Swing of sorrow" från 2012 var ett ovanligt vackert rekviem i popskrud, och växte fram som en del av ett sorgearbete efter att sångaren och låtskrivaren Jonas Svennem Lundberg förlorat sin mor i cancer. Här hör vi dem tillsammans med Norrlandsoperans symfoniorkester och dirigenten Hans Ek. Arrangemangen för orkester är gjorda av bandmedlemmarna Jonas Svennem Lundberg, Henrik Nybom och Kalle Lundin, och ett par låtar har arrangerats av Hans Ek.

Konsert med Umeåbandet Winhill/Losehill och Norrlandsoperans symfoniorkester.
Finstämt om kärlek och uppbrott och om att fortsätta leva trots att allting stannat upp.  Medverkande: Sång och klaviatur: Jonas Svennem Lundberg, Gitarr: Daniel Nyström, Bas: Petrus Sjövik, Trummor: Henrik Nybom, Klaviatur: Kalle Lundin, Textförfattare: Carl Åkerlund. Norrlandsoperans Symfoniorkester. Dirigent: Hans Ek.
Konsert 23/8, Norrlandsoperan, Umeå.

Från Norrlandsoperans hemsida (http://www.norrlandsoperan.se/sve/evenemang/0823-winhill-losehill/5226):

I en källare på Haga i Umeå lades de första grunderna till Winhill/Losehills hyllade debutalbum Swing of Sorrow. Musiken växte fram som en del av ett sorgearbete efter att sångaren och låtskrivaren Jonas Svennem förlorat sin mor i cancer.

Svennem började komponera som ett sätt att hantera förlusten, medan vännen och poeten Carl Åkerlund ombads skriva text till musiken. Efter fem års omsorgsfullt och hängivet arbete släpptes debuten i februari 2012 med 19 känslofulla låtar: Vissa med noggranna och själfulla orkesterarrangemang, andra som avskalade livetagningar. Den kritikerrosade skivan har mötts av en lika hängiven publik när bandet under året som gått turnerat runt om i Sverige.

Bandets tidlösa, unika sound och de finstämda låtarna kläs vid denna unika konsert i en ny och större dräkt tillsammans med hela NorrlandsOperans Symfoniorkester. Musiken från Swing of Sorrow har under våren arrangerats och bearbetats för detta tillfälle, men även helt nya låtar och kompositioner kommer att uruppföras i samband med konserten på NorrlandsOperan.

Kvällens dirigent, Hans Ek, är flitigt anlitad både nationellt och internationellt i gränsöverskridande orkestersammanhang och har även arrangerat delar av kvällens låtlista. Med sexmannabandet och orkestern i symbios på scen utlovas här något alldeles speciellt – för att inte säga storslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".