Jazzkatten Statuetter Foto: Stina Gullander/SR

Jazzkatten 2013 – direktsänd gala 15 oktober!

Den 15 oktober är det dags för årets stora begivenhet för P2 Live jazz, nämligen Jazzkattengalan! Då avslöjas vilka som blir ägare till årets vackra katt-tassar i glas. Kategorierna är Årets musiker, årets grupp, årets nykomling, årets kompositör samt Guldkatten. Vilka tre som nomineras i varje kategori avslöjas på måndag 16 september. Utom Guldkatten, som ges till någon som gjort särskilda insatser och betytt mycket för svensk jazz. I år är det jazzredaktionen inom Sveriges Radio som utser vem som föräras årets kattass med gyllene klor.

Galan direktsänds från jazzklubben Fasching i Stockholm mellan 19 och 22 i P2. Har man möjlighet går det också bra att komma till Fasching och vara en del av firandet. Alla är välkomna och det är fri entré!

Vecka 42 är en totalt jazzspäckad vecka i P2:

Tisdag 15 oktober: Jazzkattengalan (direktsändning i P2 Live)

Torsdag 17 oktober: Direktsänd konsert från Kulturhuset i Stockholm med EJO, European Jazz Orchestra, ett samarbete mellan jazzmusiker från alla delar av Europeiska radiounionen.

Fredag 18 oktober: Stockholm Jazz Festival (P2 Live)

Lördag 19 oktober: Stockholm Jazz Festival (P2 Live)

Söndag 20 oktober: Stockholm Jazz Festival (Jazzradion special) 

Läs mer om Stockholm Jazz Festival på festivalens hemsida.

Läs mer om EJO på den internationella ensemblens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista