Kristofer Lundström och Nadin Al Khalidi. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kristofer Lundström och Nadin Al Khalidi programleder Folk & Världsmusikgalan 2015

"Jag är inte nervös... eller jo"
1:07 min

Det blir tv-profilen Kristofer Lundström och radioprofilen och artisten Nadin Al Khalidi som tillsammans får det prestigefyllda uppdraget att leda Folk & Världsmusikgalan 2015!

Nadin Al Khalidi är musiker och sångerska i den Malmöbaserade världsmusikgruppen Tarabband. Hon är aktuell med musikföreställningen ”Marhaba Hej!” som hon turnerar med i skolor och har varit skådespelare på Malmö stadsteater. Nadin Al Khalidi har lett folk- och världsmusikprogrammen Farfars tallrik och Klingan i P2.

– Det är en otroligt stor ära för mig att få ett sånt här uppdrag. Det här betyder väldigt mycket för mig, säger Nadin.

Journalisten Kristofer Lundström har varit programledare för SVT:s kulturmagasin Kobra i tolv år. Innan dess ledde han Kulturnyheterna i SVT och var reporter, programledare och producent på Sveriges Radio, där han mest jobbade med Godmorgon världen i P1.

– Jag tackade ja för att jag är en musiknörd, säger Kristofer. Det är spännande artister och det är alltid kul när folk får ta emot priser!

Folk & Världsmusikgalan 2015 arrangeras lördag 14 mars i Berwaldhallen i Stockholm och sänds direkt i P2. Galan är den sjätte i ordningen och på scen står bland andra Stefan Sundström, den samiska sångerskan Maxida Märak, som blandar jojk och hiphop och Miriam Aïda, sångerska med fokus på afroamerikansk och afrobrasiliansk musik. Samtliga uppträdande artister presenteras inom kort.

All information om galan hittar du på folkgalan.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".