Programledarväxling - Per Feltzin lämnar över till Maria Lindal mellan maj och september

Söndagmorgonen blir sig lik och ändå helt ny. Violinisten Maria Lindal inleder i maj en period om fyra månader som programledare för Söndagmorgonarna.  

Maria Lindal leder ensemblen Rebaroque, och att hon har tidigare gjort serien Grand Tour i P2 sommaren 2011. Det var tio program med tidig musik som sändes mellan 9 och 11 på söndagarna. I höstas stod hon för Tidstypiskt, tre program under programrubriken P2-dokumentär. Dessutom kan man höra henne recensera skivor i CD-revyns panel.

Hon, och hennes producent Boel Adler, kommer att ha ett liknande upplägg som det som finns nu. Alltså: De börjar tidigt och slutar sent. Men de vill också ta med lite av klassicismen och romantiken tills de landar i vår egen tid.

Maria Lindal är programledare mellan 5 maj och 22 september. 29 september återkommer Per Feltzin som programledare året ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".