1 av 2
Aoife O´Donovan och Jacob Silver. Foto: Lina Sundahl Djerf
2 av 2
Lena Willemark, programvärd Folk & Världsmusikgalan. Foto: Mattias Ahlm

Nya Klingan lyssnar på musik som sträcker sig från isländskt nyskrivet till afrikanska traditioner

I Nya Klingans första timme:
Carin presenterar nytt på skiva och annat aktuellt med Emmylou Harris, Abdou Diop, Sofia Jannok, ladinomusik med Hayati Kafé, systrarna Piroth, dansk musik med Svöbsk kvartett, blues med Bottleneck John, kinesiskt lutspel med Wu Man, engelsk folkmusik med The Shee, italienske gitarristen Antonio Forcione med inspiration från Afrika. Det är några av skivorna i första timmen.

I Nya Klingans andra timme:
Intervju med Aoife O´Donovan som startade bluegrassbandet Crooked Still för ca 10 år sedan. Hon har sjungit med Emmylou Harris och cellisten Yo-Yo Ma och snart är hon aktuell med sin soloskiva "Fossils" Reporter: Lina Sundahl-Djerf.
Vi uppmärksammar Evert Taubes födelsedag (12 mars) med en härlig Sven-Bertil Taube-tolkning från skivan "Inspiracion Argentina"

I Nya Klingans tredje timme
Esmeralda Moberg har valt godbitar ur kanalen P2 Världen.

Sista chansen att delta i tävlingen om biljetter till Folk & Världsmusikgalan

Du har chansen att vinna 2 stycken biljetter till Folk & Världsmusikgalan den 20 april i Gävle om du kan svara rätt på följande fråga som Carin ställde i programmet.

Frågan gällde Lena Willemark som förutom att hon ska vara konferencier på Folk & Världsmusikgalan även är aktuell med Mats Öberg och Jonas Knutsson och nya skivan "Alla drömmar sång" 
När Lena pratade om sin favoritmusik berättade hon om den musiker som gjorde att hon kom i kontakt med Jonas Knutsson. Vem var det?

Du är med i utlottningen om du senast den 13 mars skickar in rätt svar till
nyaklingan@sverigesradio.se

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".