Louisa Lyne. Foto: Mats Einarsson

Kärleken till musiken och poesin i de starka sångerna på jiddisch

I Nya Klingan på lördag har vi fokus på den stora Folk & Värdsmusikgalan. Missa inte direktsändningen från galan här i P2 på lördag kl. 20.00

I vårt program mellan 15-18 får ni höra några av artisterna som är aktuella i helgens stora galaprogram där även en nybliven visstipendiat ingår.

Vi har en intervju med Louisa Lyne som med sin grupp "di Yiddishe Kapelye" har haft en hektisk vår. För någon månad sedan sändes hennes konsert här i P2 och nu i helgen är hon en av dem som både spelar och är nominerad till pris. I Nya Klingan berättar hon om passionen för det teatrala och varför hon kom att fastna just för sångerna på jiddisch.

Esmeralda passar på att spelar några av Louisa Lynes stora förebilder och bjuder på en hel exposé av unika sångerskor med olika uttryck.

Bland de nya skivorna hörs bland annat svensk/norska duon Rydvall & Mjelva och skivan "Isbrytaren" samt den malinesiska stjärnan Rokia Traoré och albumet "Beautiful Africa".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista