Dramaklubben om Berättelsen om O

Dramaklubben om Berättelsen om O
13 min

Carl-Michael Edenborg, Aleksa Lundberg och Åsa Sarachu pratar om dramaklassiker i Dramaklubben. I det här programmet om Berättelsen om O av Pauline Réage.

Referenser i samtalet

Eyes wide shut, en amerikansk-brittisk film från 1999 i regi av Stanley Kubrik. I huvudrollerna sågs Tom Cruise och Nicole Kidman. Svenska Marie Richardson hade en roll i filmen.

Breaking the Waves film av Lars von Trier, från 1996, med Emily Watson och Stellan Skarsgård i de ledande rollerna.

Fifty Shades of Grey  (2011), första delen i en romantrilogi av E L James. De svenska titlarna: Femtio nyanser av honom, Femtio nyanser av mörker och Femtio nyanser av frihet

Markis de Sade (1740-1814) fransk aristokrat, libertin och författare till sadomasochistiska verk som Justine, De 120 dagarna i Sodom och Juliette.

Tidigare med Dramaklubben

Tidigare program har behandlat Hon kräver upprättelse av Simone de Beauvoir, där föreställningen tyvärr inte längre finns tillgänglig av upphovsrättsliga skäl, och Fröken Julie av August Strindberg. Decembers dramaklassiker blir Rödluvan och vargarna av Angela Carter.

 

Fotot av Alle Eriksson i det lilla bildspelet är taget av Sofia Neves. Bilden av Carl-Michael Edenborg är hämtad från Wikimedia Commons och tagen av Frankie Fouganthin 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".