Eric och Lina

Eric och Lina var två helt vanliga sjätteklassare. Dom gick på en helt vanlig skola, livet rullade på och dagarna började och tog slut. Samma visa varje dag, men sen hände det oförklarliga.

Det var en frostig decembermorgon. Eric och Lina släpade sig framåt mot skolan. Dom gick tillsammans båda två hand i hand, bilarna susade förbi och allting var precis som vanligt. Plötsligt bildades svarta moln på himmelen och två blixtar slog ner, en i Lina och den andra i Eric. Lina skrek till innan allting svartnade medans Eric bara föll ihop på marken utan att ett endaste litet ljud kom fram från hans mun. Människor flockades runt omkring. Dom skrek och försökte skaka liv i dom. Med ett ryck vaknade båda två. Dom försökte resa sig upp men deras ben kändes som gelé och deras armar som slingrande maskar. Dom fick någon konstig känsla inom sig. Eric kollade på Lina och skrek till. Lina kollade tillbaks på Eric och nu skrek alla runt om kring dom också. Eric och Lina hade förvandlats till Zombies. Dom fick fart på bena och reste sig upp. Dom började gå långsamt mot befolkningen runt omkring som nu skrek och sprang i panik!

- Ööaäoo, sa Eric.

- Oöllsia, svarade Lina.

Deras munnar hade domnat och dom kunde inte prata med varandra. Dom var helt slut och utmattade dom föll ihop och sakta ruttnade dom bort. Eric och Lina finns nu inte längre och vad som hände med den lilla staden sen efter Linas och Erics död det är en annan historia det.

Emmy Ribbhammar, 13 år

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".