Jagad av monster

Jag var på väg hem efter att ha varit hos en kompis då jag hörde ett skrik bakom mig. När jag tittade bakåt såg jag en död människa, jag började springa men jag kände att någon tittade på mig.

När jag vände mig om såg jag det äckligaste monstret jag någonsin har sett. Det var mörkt och rödprickigt. Jag blundade och började springa, men någon höll mig kvar. Jag skrek till när den eller det bar iväg mig.

När jag vaknade ett tag senare såg jag två monster, det jag såg förut och ett grönt monster med röda ögon. Jag satt helt stilla av förskräckelse när monstret började ta fram den stora köttgrytan, jag förstod då att jag måste fly. Jag ålade mig fram över golvet tills jag kom ut igen. Jag sprang och sprang, men jag var jagad. Jag kände monstrets flåsande andetag i nacken och jag hörde hans steg.

När jag kom fram till mitt hus så skyndade jag mig att komma in och jag började berätta för mamma. När jag skulle visa monstret stod det ingen där och mamma sa - Du har då bra fantasi. Men både du och jag vet att det var på riktigt.

Elsa Haglund, 12 år

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".